Juspol draagt bij aan uitbreiding wagenpark SHMS
09 Jul, 23:18
foto
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie draagt de voertuigen over. (Foto's: Juspol/NII)


De minister van Justitie en Politie (Juspol), Stuart Getrouw heeft dinsdag vijf voertuigen aan de Raad van Toezicht van de Stichting Herkeuringen Motorrij- en Voertuigen Suriname (SHMS) en vervolgens aan de voorzitter van de stichting, Mike Naarden, overgedragen. Het beschikken over een goed functionerend wagenpark en het uitbreiden daarvan is mede om de continuïteit van de stichting te waarborgen, zegt Naarden.

Met deze voertuigen zal de controle naar de keuringsinstanties toe effectiever worden. Per dag zullen er meerdere steekproeven plaatsvinden. De maximale wachttijd bij een steekproeftijd is 90 minuten. Dat betekent dat de klant een kortere wachttijd zal hebben. De steekproef is er om na te gaan als het keuren van de voertuigen volgens de regels geschied. Naarden geeft aan dat de groep van de controleurs is uitgebreid. De controleurs hebben als hoofdtaak de uitoefening van de fysieke controle bij de verschillende keuringsinstanties.

De SHMS heeft de status van een publiekrechtelijk rechtspersoon en oefent haar taken uit onder verantwoordelijkheid van de minister van Justitie en Politie. Voor een publiekrechtelijk rechtsvorm is gekozen, omdat de verkeersveiligheid een zorgpunt is van de overheid. De stichting is er om de veiligheid op de openbare weg te helpen garanderen, zegt de voorlichting van Juspol, via het Nationaal Informatie Instituut.