NPS-top naar Nederland voor partijbijeenkomst
09 Jul, 02:08
foto


Een delegatie van de NPS, onder wie voorzitter Gregory Rusland en secretaris Patricia Etnel, zal op 26 en 28 juli in Nederland een gemobiliseerde groep NPSers toespreken. Dit op uitnodiging van de organisatie Platform Frambo Nederland.

Nederland is sinds enkele maanden actief bezig na te gaan hoe de groene partij te ondersteunen. Het Platform bestaat uit vrijwilligers en is van mening dat alle actoren erbij gehaald moeten worden aangezien volgens hen de NPS de opdracht heeft om Suriname weer op spoor te brengen.

Aangezien gedurende vier jaar Rusland en Etnel de fractie van de NPS in het Surinaams parlement uitmaken en zij het beleid van de huidige regering hebben afgekeurd, willen ook partijgenoten overzees nader geïnformeerd worden over de stand van zaken en verder te nemen stappen. Het thema van de ontmoetingen is 'Tijd voor verandering'. Er zal een strakke focus gelegd worden op de komende verkiezingen van 2020 in Suriname, terwijl nieuwe leden in staat zullen zijn om nader kennis te maken met de partijtop.

Rusland zegt dat het Platform in Nederland baanbrekend werk verzet om gedaan te krijgen dat de ondersteuning en participatie vanuit die hoek plaatsvindt. Hij wijst erop dat er veel Surinamers en Nederlanders van Surinaamse komaf zijn,  die ondanks de afstand van de twee landen, ook de impact van de achteruitgang in Suriname ervaren. Daaraan moeten wij van de NPS na mei 2020 een halt toeroepen en vervolgens met alle Srananmans werken aan de opbouw van ons mooi Suriname. 

Het Platform Frambo Nederland ondersteunt een evenwichtige ontwikkeling van de democratie en de rechtsstaat en een rechtvaardige verdeling van welvaart en welzijn in Suriname.
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February