Gezamenlijke verklaring over positie Jack Menke
28 May 2019, 20:42
foto
Jack Menke


Hoogleraar Jack Menke en minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur hebben in een gezamenlijke verklaring opheldering gegeven over onduidelijkheden. Menke heeft het initiatief genomen om in een onderhoud met de bewindsvrouw de verwarring die ontstond na zijn ontslag als voorzitter van het universiteitsbestuur, te bespreken. Om de rust en duidelijkheid op de universiteit te bevorderen, is een gezamenlijke verklaring opgesteld. 

In de verklaring wordt duidelijkheid gegeven over:
1. Het ontslagbesluit is door de regering genomen op grond van beleidsoverwegingen en is beperkt tot het bestuur van de universiteit. Professor Menke is in alle overige door hem beklede functies op de universiteit ongemoeid gelaten. 

2. Nooit is gebleken of zijdens het ministerie overwogen dat Menke bij enige financiële onregelmatigheid betrokken is geweest. De publiciteit rond de op enig moment gesignaleerde vermeende onregelmatigheden is ten onrechte met Menke in verband gebracht. 

3. De minister en Menke hechten eraan dat het IGSR en de PhD school in stand worden gehouden en verder uitgebouwd en dat Menke daarbij voortgaand betrokken zal zijn.  

Ferrier en Menke betuigen hun instemming dat de weg van constructieve dialoog is gekozen om gesignaleerde problemen op te lossen. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May