SWI houdt masterclass over beoordeling opiniepeilingen
28 Apr 2019, 12:32
foto


Stichting Wetenschappelijke Informatie (SWI) wil met een masterclass 'politieke opiniepeilingen' deelnemers basiskennis en vaardigheden bijbrengen om de resultaten kritisch en professioneel te kunnen beoordelen. "Deze activiteit is onderdeel van een netwerk kennis ontwikkeling met SWI en Digital Talent Academy als trekkers. Maandelijks wordt het Surinaams kennispotentieel met het publiek gedeeld op uiteenlopende gebieden met uiteenlopende doelgroepen, zegt Jack Menke, voorzitter van het SWI.

De masterclass 'politieke opiniepeilingen' wordt door de organisaties gehouden op 7, 9 en 14 mei. De masterclass is praktisch en interactief opgezet met een goede wisselwerking tussen theorie en praktijk. Er wordt flexibel ingespeeld op actuele problemen en vragen van de deelnemers, legt Menke uit.

De cursus concentreert zich op de volgende onderdelen: doel van politieke opiniepeilingen; de technische opzet met nadruk op steekproef, vragenlijst en de veldwerkorganisatie; de presentatie en verantwoording van het cijfermateriaal. Het laatste onderdeel betreft opiniepeilingen in de media waarbij gebruik wordt gemaakt van verschenen berichten. Hier komt ook aan bod het gebruik en misbruik van politieke opiniepeilingen. De cursisten die het programma met succes afronden ontvangen een certificaat.

De masterclass staat open voor mediawerkers, NGO-ontwikkelingswerkers, functionarissen betrokken bij de verkiezingsorganisatie, leden van politieke partijen en ander belangstellenden. E-mail: swisur@gmail.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April