Adhin woont plechtigheden bij in Ghana
19 Apr 2019, 13:30
foto
Vicepresident Ashwin Adhin


Vicepresident Ashwin Adhin is naar Ghana. Hij vertegenwoordigt president Desi Bouterse die is uitgenodigd door Otumfuo Osei Tutu II, koning van de Asantehene. Adhin zal tot en met 23 april aan het hoofd van een delegatie vertoeven in Ghana.

De vicepresident en delegatie zullen tijdens dit bezoek onder andere participeren in de activiteiten rond de 20e viering van de troonbestijging van de koning, welke plaats zullen vinden in de stad Kumasi, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Adhin zal tijdens dit bezoek de inauguratieplechtigheid van de diplomatieke vertegenwoordiging van de Republiek Suriname, in de Ghanese hoofdstad Accra, verrichten. Met deze vestiging zal Suriname zijn diplomatieke aanwezigheid op het Westelijk deel van het Afrikaanse continent hebben bestendigd.

Voorts past dit bezoek volledig binnen het kader van het buitenlands beleid inzake versteviging van de Zuid-Zuid samenwerking. Deze is gericht op verdere uitvoering van gemaakte afspraken tussen beide landen op historisch, cultureel en economisch gebied.