Schade bedevaart aanzienlijk; groot deel bespaard gebleven
18 Mar 2019, 11:53
foto
De schade aan het bedevaartsoord te Weg naar Zee is aanzienlijk, maar een groot deel is bespaard gebleven. (Foto's: Leroy Troon)


Hoewel de schade groot is bij het bedevaartsoord Tierat Sthaan Rameshwaran te Weg naar Zee, is de zaal waarin de levensgrote beelden zijn niet in de vlammen opgegaan. Bij daglicht is de schade die is aangericht en wat bespaard is gebleven beter te zien. Zondagavond rond 22.00 uur brak brand uit in het bedevaartsoord. Een deel van het oord is volledig vernietigd.

Pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, zegt aan Starnieuws dat het Godswerk is dat de beelden in de zaal bespaard zijn gebleven. Dit gebouw staat verbonden met het gedeelte dat is afgebrand. De grote hal waar de diensten (poedja) worden gehouden, is wel door de vlammen verteerd. Het woongedeelte, de grote keuken, gereedschappen, materiaal voor vervaardigen van beelden, duizend stoelen, complete inboedel zijn vernietigd. Twee voertuigen zijn ook afgebrand.

De brand is vermoedelijk in de buurt van het busje buiten het gebouw ontstaan. De geestelijke was in zijn woning toen twee vrouwen, die op het complex wonen, alarm sloegen. Bajnath zegt dat de vlammen snel om zich heen grepen. Mensen staan intussen klaar om hulp bieden. De pandit verwacht dat in deze moeilijke tijden de gemeenschap hulp zal bieden, zoals dat eerder is gebeurd bij een brand en de overstroming.Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May