LVV: 100.000 citrusplanten extra dit jaar
16 Mar 2019, 21:15
foto
LVV-minister Lekhram Soerdjan bezig met het aanmaken van citrusplantmateriaal. (Foto: LVV via NII)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gaat 100.000 extra citrusplanten produceren. Regulier worden al op diverse locaties van het ministerie plantmateriaal aangemaakt. Behalve citrusplanten maakt het ministerie regulier ook manja-, guave-, zuurzak-planten. Ook van andere fruitsoorten wordt plantmateriaal aangemaakt.

LVV-minister Lekhram Soerdjan heeft het startsein gegeven voor dit doel. Hij zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat 100.000 extra plantjes onvoldoende is om Suriname toonaangevend te maken in de regio voor wat betreft de productie van vruchten en producten die daaruit worden gemaakt.

Met de extra plantjes hoopt de bewindsman deels te voorzien in de behoeve. Volgend jaar wil hij het dubbele van dit jaar aanmaken. Minister Soerdjan stelt dat projecten als het vermeerderen van plantmateriaal kunne bijdragen dat Suriname meer gaat exporteren dat nu het geval is. Op dit moment importeert het land meer voedselproducten dan het exporteert.

De LVV-bewindsman zegt dat elke actor moet bijdragen om de uitdagingen die er op het gebied van voedselvoorziening en voedselveiligheid zijn, aan te pakken. "Dus niet alleen het ministerie," laat minister Soerdjan optekenen.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May