PL heeft ontwikkelingskansen burgers verspeeld
12 Mar 2019, 15:48
foto


Het gemak waarmee sommige politici vanuit een politiek podium allerhande zaken roepen verbaast mij steeds weer. Zo heb ik met stijgende verbazing kennis genomen van het 'kokhalzen' van dhr. Nasier Eskak van de PL. Zonder enige gêne dat zijn partij jarenlang (2000-2014) aan de macht is geweest en zij eerder in de positie waren de loze beloftes die hij nu verkondigt waar te maken.

Het moet niet erger worden met deze Eskak van de PL in Wanica die op dergelijke beschamende wijze zijn campagne denkt te voeren om de afgang van zijn partij in dit district te redden. Jammer en gênant! moet ik helaas zeggen.

Nu luidkeels roepen dat de PL zich zal beijveren om ontwikkelingskansen te creëren voor elke burger en de sociale onzekerheid zal wegnemen is zo hypocriet als maar wezen kan. Was het niet de PL die geen oor had voor de noden van dezelfde mensen die zij nu zogenaamd centraal stelt? Was het niet de PL die tientallen duizenden burgers hun ontwikkelingskansen wegnam door hen niet in aanmerking te doen komen voor een perceel? Was het niet de PL die een kleine elite van partijbonzen, vrienden en malafide stichtingen constant verrijkte? Er waren stichtingen waar zelfs minderjarige kinderen (kleinkinderen van Somohardjo) zitting in het bestuur hadden? Gronden van gewone burgers en gronden die bestemd waren voor gemeenschapsbelang, werden genadeloos afgepakt. Waar was Eskak toen?

Was het niet deze zelfde PL die het zo slecht deed dat onder meer hun ontoelaatbare handelingen de (toenmalige) NPS (voorzitter) de das omdeed? Gênant, dat de ontwikkelingskansen van de burgers toen willens en wetens en op die manier zijn verspeeld. Was er toentertijd geen sprake van sociale onzekerheid? Hadden de burgers ten tijde van de malafide stichtingen geen recht op ontwikkelingskansen of is dat alleen het geval wanneer zij niet aan de macht zijn? Ik kan concluderen dat PL en ontwikkelingskansen absoluut niet samengaan.

Indien het laatste waar is, kunnen zij nog heel lang buiten het machtscentrum blijven en met argusogen blijven toekijken hoe de burgers de ontwikkelingskansen die hen wordt geboden zullen aangrijpen. Zij kunnen aan de kantlijn aanschouwen hoe met veel fanfare tientallen duizenden grondhuur beschikkingen worden uitgereikt. Zij mogen getuigen zijn van de duizenden woningen die uit de grond rijzen. Zij mogen verder deelgenoot zijn van de waterleiding- en zonne-energie projecten voor burgers in de ver gelegen gebieden. Juist omdat elke burger centraal staat en vooral omdat hen ontwikkelingskansen wordt geboden. Het Safe City project dat nu reeds een grote bijdrage levert aan de criminaliteitsbestrijding en het veiligheidsgevoel bij de burgers verder zal vergroten zal de PL ook in Wanica kunnen ervaren.

Ook de PL is sceptisch over het in aanbouw zijnde ziekenhuis van Wanica. Het bewijs dat een droom ook werkelijkheid kan worden zal Eskak en zijn PL worden geleverd. Over het ontlasten van het verkeer vanuit Wanica, de aanleg van de highway en de bouw van de nieuwe brug over het Saramaccakanaal nabij voormalig houtbedrijf Bruynzeel zal ik het niet eens hebben, want dat is voor de PL inderdaad een brug te ver.

Het is overduidelijk dat Eskak een aanslag wenst te plegen op het collectieve geheugen en de intelligentie van ons volk. Dit gedrag is onwaardig voor iemand die pretendeert een geestelijke te zijn en voorspelt geen goeds!

Drs. Rossellie Cotino MSc.
Parlementariër NDP (Wanica)
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May