DNA participeert in high level klimaatconferentie Suriname
07 Feb 2019, 11:17
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons


De Nationale Assemblee zal ook deelnemen aan de internationale klimaatconferentie die de regering van 12 tot en met 15 februari houdt. De high level conferentie High Forest Cover and Low Deforestation Resource Mobilization wordt in Royal Torarica gehouden. Voor deze conferentie zijn nationale belanghebbenden en internationale gasten uitgenodigd.

Tropische bossen genieten wereldwijd steeds meer aandacht vanwege onder andere hun biodiversiteit en mitigerende rol tegen klimaatverandering. Met zijn hoge bosbedekking en lage ontbossingsgraad, behoort Suriname samen met andere soortgelijke landen tot de High Forest Coverage Low Deforestation (HFLD) landen. Suriname, het meest beboste land ter wereld in relatie tot het landoppervlak, heeft zich op de VN Conferentie over Klimaatverandering COP23 in 2017 gecommitteerd om zijn bosbedekking op 93% te houden. De internationale gemeenschap is opgeroepen ondersteuning te bieden via wetenschappelijke en technologische assistentie, expertise en financiële middelen.

De Nationale Assemblee zal haar bijdrage leveren door de visie te delen over de relatie tussen Legislation and Climate Finance. Assembleevoorzitter Jennifer Simons is als vertegenwoordiger van het college opgenomen als één van de sprekers van deze conferentie. Tot de aanwezigen behoren onder andere vertegenwoordigers van de HFLD-landen, internationale donoren en organisaties, diplomatieke vertegenwoordigers van donorlanden, bilaterale fondsen, de private sector en internationale filantropische organisaties.
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February