Sjerome S.: “Beschuldigingen om mij kapot te maken”
29 Mar 2011, 03:00
foto


Sjerome S., de Nederlandse leerkracht die wordt verdacht van ontoelaatbare handelingen met minderjarige kinderen in het binnenland, ontkent alle beschuldigingen. “Wat hier gaande is en alle publiciteit eromheen heeft niets te maken met de wil om kinderen te beschermen. De bedoeling is om mij kapot te maken”, zegt hij aan Starnieuws.

S. is door zijn werkgever, de Bahai-gemeente, uit zijn functie ontheven. “In het belang van de kinderen is het goed dat er een onderzoek komt”, zegt S.. “Ik weet dat ik geen kind heb aangeraakt, maar we weten ook dat er gekken rondlopen die dat wel doen”, zegt hij. Hij vindt dat de beschuldigingen en alle publiciteit die daarmee gepaard is gegaan hem enorm veel schade hebben toegebracht en eist nu rehabilitatie.

Parlementariër Hugo Jabini (Mega Combinatie/NDP) die vorige week het parlement aandacht heeft gevraagd voor deze zaak, zegt totaal niet verbaasd te zijn over de ontkenning van S.: “Geen enkele pedofiel gaat bekennen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht met kinderen. De informatie die nu naar boven komt geeft mij de verzekering dat deze man zich niet netjes heeft gedragen en bewust ook. Met zijn ontkenning pleit hij zich vooral niet vrij”, zegt Jabini. De parlementariër heeft intussen contact gemaakt met de moeder van een van de geestelijk gestoorde vrouwen waarmee S. een kind heeft. Volgens Jabini vindt de vrouw het nog altijd een zeer kwalijke zaak dat Sjerome een seksuele relatie heeft gehad met haar geestelijk gestoorde dochter en ook nog een kind bij haar heeft verwekt, dat hij helemaal niet zou verzorgen.

Cynische gesprekken

Geconfronteerd met de feiten, de gesprekken met twee stagiaires, zijn stem op de band, de verdenkingen van leerkrachten en andere belastende beschuldigingen, zegt S. dat er gemanipuleerd wordt met dit materiaal. Hij ontkent echter niet die gesprekken te hebben gevoerd en uitspraken te hebben gedaan. “Maar die uitspraken waren deel van cynische gesprekken en een beetje filosofisch. Ik kan me niet voorstellen dat ik op basis daarvan van die vreselijke dingen wordt beschuldigd”, zegt hij. Ook de handeling waarbij hij een tienjarig meisje, met zijn arm om haar schouders, zou hebben voorgesteld aan een van de stagiaires ontkent hij niet. “Ik dacht dat ik met een toerist in een paar dagen tijd een goede relatie had opgebouwd en daarmee mooie gesprekken had gevoerd. Ik wist niet dat het om een stagiaire ging”, zegt hij.

De van ontucht verdachte leerkracht zegt dat een van de stagiaires hem mateloos irriteerde met deze zaak en vragen stelde. “Ik heb toen inderdaad geantwoord dat het normaal is in het binnenland. Zo doen we het hier heb ik maar gezegd. Later begreep ik van de vriendin van die stagiaire dat ik hem niet zo moest hebben geplaagd, omdat hij dit soort dingen niet begrijpt”, zegt S.. Hij reageert enigszins verbaasd over het bestaan van gesprekken op de band in zowel de dorpen in het Boven-Surinamegebied, als van gesprekken die zijn opgenomen in Paramaribo. Een van die gesprekken in Paramaribo is een meningsverschil tussen hem en de eerste stagiaire die ruchtbaarheid heeft gegeven aan deze zaak.

Het mensenrechtenbureau Moiwana heeft eerder aan Starnieuws laten weten dat het inderdaad een onderzoek heeft ingesteld naar deze kwestie. Moiwana is van plan de inhoud daarvan eerst met de autoriteiten te bespreken. S. zegt van geen enkel gesprek op de hoogte te zijn, tenminste niet over de verdachtmakingen. “Ik heb met die organisatie gesproken over wat het zou kunnen betekenen voor het binnenland en over andere zaken”, verklaart S.. Aan Starnieuws belooft hij dinsdag naar Paramaribo te komen. “Ik denk erover na om mezelf ook aan te geven bij de politie, want ik hoor dat er naar me wordt gezocht. Ik kom dan ook even langs bij u voor een nader gesprek”, zegt S..
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November