Surinamese Students Abroad bespreekt mogelijkheden
21 Dec 2018, 19:06
foto


De studentenvereniging Surinamese Students Abroad (SSA) organiseert op 4 januari 2019 in samenwerking met de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) een voorlichtingsmiddag. Het doel is om de verschillende mogelijkheden na een bachelorstudie op de AdeKUS te bespreken met studenten. SSA-leden zullen vooral de omschakeling van studeren in Suriname naar het studeren in Nederland bespreken.

“Vanuit een Surinaamse bachelor kiezen voor een masterstudie in Nederland is een bijzondere ervaring”, zegt SSA-voorzitter Ferayed Hok. “Studenten zijn vaak al een bepaalde werkwijze gewend en staan al wat beter in hun schoenen dan VWO-geslaagden, maar stuiten alsnog op allerlei uitdagingen en bijzondere mogelijkheden. SSA wil hen daarop voorbereiden en is er bovendien ook tijdens de studie voor hen”.

Het kiezen van de juiste studie en universiteit is een start, daarna volgen nog veel praktische zaken zoals, bijzondere eisen voor buitenlandse studenten, visumaanvragen, een kamer zoeken, verhuizen, en tal van andere zaken waar studenten tegenaan lopen. Behalve deze algemene problemen ervaren bachelor afgestudeerden van de AdeKUS ook andere belemmeringen. Zo moeten zij op sommige universiteiten schakelprogramma’s volgen alvorens te mogen starten met de masterstudie. In andere gevallen waar geen schakelprogramma gevolgd hoeft te worden, blijkt soms achteraf dat studenten moeite hebben om de stof bij te houden vanwege de afwijkende structuur en het hoge tempo. Middels deze voorlichtingsavond wil de SSA studenten in eerste instantie helpen zich goed voor te bereiden en hen helpen zich aan te passen aan de nieuwe omgeving, en tegelijkertijd laten weten dat zij er als vereniging voor hen klaarstaan.

De AdeKUS heeft intussen een aantal masterstudies in haar curriculum, echter is daar relatief weinig over bekend. Met dit evenement hoopt ze daar verandering in te brengen door een presentatie van de standaard masterstudies, waaronder ‘Surinaams Recht,’ maar ook die welke het Institute for Graduate Studies (IGSR) biedt, zoals ‘Research Methods.’ Sinds november 2018 kunnen masterstudenten via de PhD School op het IGSR, ook begeleid worden tijdens het traject voor het behalen van de graad van Doctor of Philosophy. De opties voor verdere studie beperken zich echter niet alleen tot Suriname en Nederland. Vanwege de internationale relaties die de universiteit heeft opgezet, kunnen studenten ook naar landen zoals Polen en Brazilië. De voorzitter van het universiteitsbestuur, Jack Menke zal dit uiteenzetten in zijn presentatie ‘Internationalisering AdeKUS.’

Deze voorlichtingsmiddag die in de University Guesthouse wordt gehouden is volgens Hok het eerste van vele projecten binnen het kader van samenwerking tussen de SSA en de Universiteit, ter verbetering van het wetenschappelijk onderwijs voor Surinaamse studenten. Surinamese Students Abroad is de grootste Surinaamse studentenvereniging buiten het land en bestaat uit voornamelijk studenten met affiniteit voor Suriname en studenten die tijdelijk in Nederland studeren. Vanuit die positie heeft ze meerwaarde voor de Surinaamse studentengemeenschap en levert ze via verschillende activiteiten een bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May