135 personen gehuldigd met 43 jaar Srefidensi
23 Nov 2018, 00:02
foto
President Desi Bouterse feliciteert Renate Wouden met haar benoeming tot Officier in de Ere Orde van de Palm. De decoratie is gehouden in de Congreshal. (Foto's: Raoul Lith)


135 personen zijn gehuldigd aan de vooravond van de viering van de 43e Onafhankelijkheidsdag. Zij hebben zich op een bijzondere wijze dienstbaar gemaakt. "Zij hebben bijgedragen aan de verbetering van hun omgeving of onze samenleving op diverse gebieden en niveau. Dit alles volledig in overeenstemming met datgene wat de regering wil bereiken als het om actief burgerschap gaat,” zegt president Desi Bouterse.

Het staatshoofd geeft aan dat deze personen zijn voorgedragen nadat het de gemeenschap is opgevallen dat zij zelf initiatieven nemen die verder reiken dan hun eigen belang. In lijn hiermee stelt Bouterse dat de gemeenschap de hand in eigen boezem moet steken om het land zodanig in te richten dat er een stimulerend milieu moet ontstaan waarin kinderen zich kunnen ontplooien. “De inrichting zal zich moeten verspreiden over verschillende gebieden en sectoren. Het sociaal maatschappelijke, de welzijnszorg in de buurten, de vorming van onze jongeren, onze gezondheid, onze cultuur kortom dat wat maakt dat wij ons onderscheiden als Suriname”.

De president roemt de gedecoreerden voor hun werk en stimuleert hen het voort te zetten. “We spreken de hoop uit dat anderen inspiratie kunnen putten uit de inspanningen die geleid hebben naar dit moment en ook onbaatzuchtig zich zullen inzetten voor deze ons zo dierbare samenleving. U heeft uw veerkracht en doorzettingsvermogen getoond en blijkt dat u ook in uitdagende tijden uw hart laat spreken voor het groter doel”.

Renate Wouden had helemaal niet verwacht dat zij zo een erkenning zou krijgen. Ze geeft aan op jonge leeftijd begonnen te zijn met sociaal werk. “Mijn verzoek is dat veel meer jongeren zich moeten inzetten in het sociale leven. Het is dankbaar werk. Het is een bijdrage die je zo levert aan de ontwikkeling van dit land,” zegt Wouden. Ze merkt op dat er minder belangstelling is vanuit jongeren voor dit beroep. Ze stelt dat het grootste deel om pro Deo werk gaat. “En het leven is een stuk harder geworden en dat begrijpen wij“. Volgens haar gaat het met goed plannen en het hart op de juiste plek hebben mogelijk zijn om terug te geven aan andere mensen die niet in staat zijn voor zichzelf op te komen.

Wouden is samen met 8 anderen benoemd tot Officier in de Ere Orde van de Palm.
In de congreshal hebben 36 personen de ere medaille van de Zilveren Palm ontvangen. 15 ere medailles van de Gouden Palm zijn toegekend, 29 medailles in de Orde van de Goudgele Ster zijn aan de harde werkers gegeven. Uit de groep zijn 31 mensen geridderd in de Ere Orde van de Palm terwijl 1 persoon de Ridder in de Gele Ster kreeg. Er zijn 5 Officieren in de Gele Ster, 7 Commandeurs van de Palm en 2 Commandeurs in de Gele Ster.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May