Oud-universiteitsstudenten krijgen platform A3
03 Nov 2018, 10:18
foto


Een halve eeuw na haar oprichting heeft de Anton de Kom Universiteit van Suriname, de Adekus Alumni Associatie oftewel A3 geproclameerd. A3 moet een brug slaan tussen de universiteit en de samenleving door een platform te scheppen voor alumni – oud-studenten – om te doen aan wetenschappelijk onderzoek en kennisuitwisseling. De verwachting is dat dit initiatief de ontwikkeling van het land zal helpen bevorderen.

De proclamatie is donderdagavond geschied tijdens de 50e Dies Natalis in de Centrumkerk. Steven Mac Andrew, voorzitter van het oprichtingsbestuur, heeft de Proclamatie Verklaring opgelezen. Gelijk na de proclamatie is een intentieverklaring getekend met de universiteit waarin de uitwisseling van wederzijdse samenwerking en informatie wordt geregeld.

De universiteit zal als beschermheer van A3 optreden. Met de proclamatie van deze associatie is een lang gekoesterde wens van oud-studenten realiteit geworden, zegt A3 in een persbericht. Het oprichtingsbestuur bestaat verder uit Vincentius Kensmil (secretaris), Marina Bersaoui (penningmeester) en de leden Felicia Tijtel-Filé en Shailesh Ramdin.
Advertenties