ABOP-jongeren krijgen opdracht voor 2020
16 Sep 2018, 00:54
foto
Het ABOP-jongerencongres is druk bezocht. Het jongerenbestuur moet zoveel mogelijk jeugdigen binnenhalen voor de verkiezingen van 2020.


Het nieuw gekozen landelijk jongerenbestuur van de ABOP heeft van de partijleiding een belangrijke opdracht meegekregen. Dit bestuur moet zoveel mogelijk jongeren binnenhalen voor de verkiezingen van 2020. Stefanus Ligorie is gekozen tot jongerenvoorzitter en Edgar Sampi is ondervoorzitter. Zaterdag werd aan de Verlengde Keizerstraat het nieuwe ABOP coördinatiecentrum geopend. Het secretariaat van het nieuwe jongerenbestuur werd ook feestelijk in gebruik genomen.

De organisatie is bijzonder tevreden met de opkomst. De jongeren zijn enthousiast met de nieuw gekozen voorzitter. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk én Ligorie hebben aangeven de strijd aan te gaan om verkiezingswinst te behalen. Ligorie riep vooral de jongeren op om het tij in het land te keren en de partij te volgen. “Niet Ligorie heeft de verkiezingen gewonnen, maar de ABOP in het bijzonder de jongeren”.

De jongeren zijn enkele maanden geleden gestart met een proces om progressiever te zijn, geeft Ligorie aan. Het resultaat was het zaterdag gehouden congres en de verkiezing. "Nu is de weg vrij voor ons om verder het veldwerk te doen voor de partij. Marinus Bee, congresvoorzitter van de ABOP, is blij met het verloop van de verkiezing. Er zullen volgens hem meerdere momenten volgen waarbij de partij met de jongerenvertegenwoordiging per district in conclaaf zal treden om de strategie verder uit te voeren.

Er waren verschillende presentaties op deze dag. Ook politicoloog Hans Breeveled hield een inleiding over identiteitspolitiek. Verder konden de jongeren vragen stellen aan een panel. “Nu gaan we ons focussen om ons interne structuur te versterken. Een sterke fundering om vanaf nu sterk naar buiten te komen”. In het bestuur zitten verder Genevievre Jordan, John Atida, Fariyal Renfrum en Quinsny Abilinti.