Atompai bedreigt opnieuw na straf Tuchtcollege SVB
02 Feb 2018, 12:33
foto


Mielando Atompai en speler Anthony Thalia, beiden van de voetbalvereniging PVV, zijn veroordeeld door het Tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), onder leiding van Keshopersad Gangaram Panday. Nadat Atompai de uitspraak heeft aangehoord, heeft hij kort voor het verlaten van de zaal gezegd dat hij de scheidsrechter zal klappen en ervoor zal zorgen dat die geen letsels oploopt, waardoor hij niet opgesloten zal worden. Hij zal het stadionverbod negeren en aanwezig zijn wanneer PVV vanavond speelt. Hij wil zien wie hem uit het stadion zal verwijderen. Atompai is ook secretaris van de Surinaamse Politiebond.

Atompai, voorzitter van PVV, heeft een stadionverbod van twee maanden gekregen voor alle wedstrijden die door of onder auspiciën van de SVB worden georganiseerd. Hij moet een geldboete van SRD 300 betalen binnen 14 dagen of subsidiair 1 maand. De ongeregeldheden vonden plaats tijdens de wedstrijd PVV-Inter Moengo Tapoe. Ook tegen de teammanager van Inter Moengo Tapoe, Albert Nading, is een aanklacht in behandeling genomen.

Atompai werd ten laste gelegd dat hij tijdens de rust van de wedstrijd PVV-IMT in het Franklin Essed stadion geschreeuwd zou hebben “Un no musu gi den dagu dringi", doelende op de matchofficials. Tegen scheidsrechter Keketi zou hij gezegd hebben dat "If mi no fon yu, mo pai wan man fu fon yu".

Thalia werd ten laste gelegd dat hij gepoogd zou hebben de scheidsrechter te mishandelen, nadat deze hem in de 45e minuut de rode kaart heeft getoond. Hierna heeft hij liederlijke taal gebezigd tegen de scheidsrechter en ook gezegd "Yu sji mi o saka yu banti". Op grond van deze uitlatingen is het voertuig van de scheidsrechter vernield.

-Nading wordt verweten dat hij als teammanager van IMT in de 26e minuut de scheidsrechter vies en vuil heeft uitgescholden. Hierna heeft de scheidsrechter hem aangemaand om plaats te nemen op de tribune. Toen hij zich begaf naar de tribune heeft hij wederom de scheidsrechter uitgescholden en gezegd dat "Te mi nanga yu miti, yu o sji san mi o du nanga yu".

Thalia kreeg een stadionverbod en daarmee ook een speelverbod van twee maanden tijdens alle wedstrijden die door of onder auspiciën van de SVB worden georganiseerd, een geldboete van SRD 500 te betalen binnen 14 dagen, subsidiair 1 maand.

De straf opgelegd aan Nading is een stadionverbod van een maand om in welke hoedanigheid dan ook deel te nemen bij verenigingen. Dit geldt ook bij de wedstrijden van IMT, door of onder auspiciën van de SVB worden georganiseerd, een geldboete van SRD 200 te betalen binnen 14 dagen, subsidiair 1 week.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May