Tjon En Fa wint gouden en bronzen plak in Trinidad
03 Sep 2017, 10:56
foto
Baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa


Jaïr Tjon En Fa heeft Suriname een gouden plak bezorgd op het onderdeel 200 m sprint bij de Caribische kampioenschappen baanwielrennen. Gecombineerd met de Caribische kampioenschappen werden ook de Panamerikaanse kampioenschappen verreden. Op de Panamerikaanse kampioenschappen won Tjon en Fa een bronzen plak. De gecombineerde kampioenschappen werden van 30 augustus tot en met 3 september verreden in Couva, Trinidad & Tobago.

Tjon En Fa kwalificeerde met de op twee na snelste tijd van 10,028 seconden. De beste kwalificatietijd (9,945 seconden) was voor de Canadees Hugo Barette die later ook de gouden plak voor de Panamerikaanse kampioenschappen de verwierf. De Colombiaan Fabian Puerta, kwalificeerde met een tijd van 9,997 seconden als tweede en behaalde uiteindelijk de zilveren plak.

Op de scorelijst van de Caribische kampioenschappen noteerden de Trinidadianen Nicholas Paul en Njisane Phillip respectievelijk zilver en brons. Aan het onderdeel 200 sprint namen in totaal 14 landen uit Zuid- Midden-, en Noord-Amerika evenals het Caribisch Gebied deel.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May