HI houdt productieve informatiesessies in districten
21 Dec 2016, 07:32
foto
De informatiesessie van het onderdirectoraat Marktbeheersing in Saramacca. (Foto: HI)


De laatste informatiesessie van het onderdirectoraat Marktbeheersing van het ministerie van Handel en Industrie (HI) is vorige week gehouden in het district Para. De meeste districten zijn nu bezocht en vertegenwoordigers van de verschillende districtscommissariaten en ressort- en districtsraden hebben informatie gekregen over taken en bevoegdheden van de Economische Controle Dienst (ECD), de dienst voor de Waarborg en van het IJkwezen, het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) en de afdeling Consumentenzaken (Coza).

De bijeenkomsten zijn in april in het district Coronie gestart. Alleen Brokopondo is niet bezocht. Daniella Sumter, waarnemend onderdirecteur Marktbeheersing, zegt dat de inleiders van de ECD, Waarborg en IJkwezen, SSB en Coza, veel vragen hebben beantwoord.

De vragen die gesteld werden verschilden per district. In Commewijne waren er veel vragen over winkels en het vergunningenbeleid. In Nickerie bleken veel weegapparaten niet geijkt te zijn. Het ministerie heeft na deze klachten, de meetinstrumenten en weegwerktuigen laten ijken. Participanten van het district Sipaliwini wilden graag geïnformeerd worden over de procedures die de ECD hanteert bij haar optreden. Het blijkt dat daar vaker vervallen producten worden gedumpt, meldt de voorlichting van HI.

Er volgt een evaluatie van het project en bij voortzetting zullen vooral de VOJ en VOS scholen betrokken worden. “Wanneer we deze generatie trainen en die mindshift teweeg brengen met betrekking tot consumentenrechten en plichten, kunnen we garanderen dat de consumentenbeschermingsgedachte voortleeft bij die jongeren”, zegt Sumter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May