Telesur verhoogt tarieven per 1 augustus
22 Jun 2016, 17:13
foto


Het Telecommunicatiebedrijf Telesur kondigt tariefaanpassing per 1 augustus aan. De tarieven voor de vaste breedbandverbinding, particulier én zakelijk worden verhoogd. De huidige vaste breedbandtarieven zijn niet langer kostendekkend. "Om onze klanten tegemoet te komen, hanteert het bedrijf vanaf
februari 2016 tot en met heden een lagere koers in plaats van de vrije marktkoers in de bepaling van het tarief voor onder andere breedbanddiensten", zegt het bedrijf in een persbericht.


Het bedrijf deelt mee dat het verschil met de vrije marktkoers wordt verkleind. "Ondertussen blijven wij waarde voor onze klanten behouden en creëren: klanten in gebieden waar vaste breedbandverbindingen mogelijk zijn, krijgen hun eerste modem kosteloos in bruikleen. De prijs van een Telesur SIM-kaart is sinds 13 juni 2016, vastgesteld op SRD 20."

De afhankelijkheid van vreemde valuta voor importen van onder andere netwerkonderdelen, en voor netwerkgerelateerde kosten zoals licenties, afdrachtkosten aan buitenlandse operators en onderhoudskosten aan leveranciers van apparatuur, veroorzaakt toenemende kosten tegen de achtergrond van de koersontwikkeling, legt het bedrijf uit.

Uitdagingen
Telesur zegt net als andere bedrijven te kampen met uitdagingen onder de huidige macro-economische omstandigheden. "De situatie dwingt ons te zoeken naar een dynamisch evenwicht tussen verantwoorde financieel-economische bedrijfsvoering aan de ene kant en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid aan de andere kant," stelt het bedrijf. Telesur heeft deze week de Consumentenbond, de Consumentenkring en het Ministerie van Handel & Industrie omstandig geïnformeerd over de huidige situatie.

Intern zijn er maatregelen doorgevoerd voor beheersing van de kosten en voor de efficiency van onder andere het wagenpark en het stroomverbruik. Ook bij sponsoring nu scherpere strategische afwegingen gemaakt. Commercieel wordt het serviceaanbod onder de loep genomen. Alle tarieven, contracten, leveringsvoorwaarden, pakketsamenstelling en ook de distributie worden
getoetst aan de huidige tijd en omstandigheden. "Daarbij blijven leidend onze missie om communicatie te faciliteren door innovatieve marktgerichte oplossingen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May