Snellere merkenregistratie met nieuw systeem
18 Jun 2016, 03:09
foto
IMEAO- en universiteitsstudenten zijn bezig met het screenen van verzoekschriften t.b.v. het BIE-bestand. (Foto: BIE)


Het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE) is momenteel bezig haar bestand te digitaliseren. Surinaamse merkgemachtigden kunnen dagelijks tot 19.00u bij het bureau langs gaan voor het indienen van gecorrigeerde stukken. Deze mogelijkheid hebben zij van 1 juni tot en met 23 december.

20 stagiaires van het IMEAO en enkele rechtenstudenten, zijn bezig met het screenen van de verzoekschriften, het opmaken en opleggen van de lijsten voor het Openbaar Register, het uitprinten en de afgifte van certificaten en brieven en het opmaken van de publicatielijsten.

Het BIE valt vanaf 1 april 2016 officieel onder het ministerie van Handel en Industrie en houdt zich onder andere bezig met het registreren van merknamen. Het project ‘Merkenbestand’ is op 1 juni van start gegaan en hierbij is het I-PAS 3 administratie / registratie systeem in gebruik genomen.

I-PAS gaat ervoor zorgen dat het proces van de merkenregistratie sneller, efficiënter en overzichtelijk plaatsvindt en dat het totale bestand van reeds geregistreerde merken, digitaal opgeslagen wordt. Kortom het creëren van een overzichtelijke “paperless office”, zegt de voorlichting van BIE. Aan het eind van dit project, 23 december 2016, moet de totale achterstand van drie jaren zijn ingelopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May