Chávez vraagt ondersteuning voor regering-Bouterse
27 Nov 2010, 13:00
foto


De Venezolaanse president Hugo Chávez vraagt het volk om de regering-Bouterse te ondersteunen. Hij zei vrijdagavond in het presidentieel paleis dat zijn land de regering alle steun zal geven. De Venezolaanse president noemde president Desi Bouterse "zijn grote broer". Beide presidenten hebben een militair verleden.

Chávez vroeg de pers om de regering kritisch te volgen, "maar gaat u ons niet saboteren. Ga morgen niet schrijven dat er niks is bereikt", aldus het staatshoofd van Venezuela. Hij merkte op dat hij in verschillende landen door de media afgeschilderd wordt als "dictator en dat hij een imperialist is". Chávez zei dat hij moeite heeft met dit soort zaken van de pers "want niet ik ben de imperialist, dat is Amerika".

De Venezolaanse president benadrukte dat hij de wereld heeft afgereisd, naar sommige landen al zoveel keren is geweest "maar dit is pas mijn tweede bezoek aan Suriname. Wij zijn pas begonnen en u wilt nu al resultaten zien", aldus Chávez op een vraag over hoeveel geld met de vier projecten die getekend zijn, gemoeid gaat. Ook president Bouterse zei dat er nog geen financiële calculaties zijn gemaakt.

Bouterse en Chávez zeiden dat met dit bezoek een basis is gelegd om samen te werken op basis van wederzijds voordeel. Zij stonden de pers uitgebreid te woord.
Chávez had ook een onderhoud met de ex-president van Ghana, Jerry Rawlings. Hij is in Suriname op uitnodiging van president Bouterse. Ook Rawlings heeft een militair verleden.

De presidenten Desi Bouterse (links) en Hugo Chávez bij aankomst in het presidentieel paleis vrijdagavond. (Foto: Ramon Keijzer)
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December