Santokhi: VHP heeft plan af om Suriname uit dal te halen
22 May 2016, 02:28
foto


VHP is volgens partijleider Chan Santokhi in staat om het land te redden. Hij zegt samen met gelijkgerichte politieke partijen, Suriname uit de crisis te kunnen halen. Santokhi zegt dat er op dit moment genoeg mogelijkheden zijn in de wereld, die financieel-economisch vriendelijker zijn dan de receptuur van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF). Na de bestuursverkiezingen van 3 juli in de VHP zal het politieke offensief voor lotsverbetering van de samenleving in een stroomversnelling terechtkomen. "De oplossingen liggen al geruime tijd klaar, de partij heeft voldoende kader om het land uit het financiële dal te halen," beweert de leider van de oranje partij.

Santokhi meent dat er voldoende geld te verdienen is met onder andere grondconversie. Daar kan 100 miljoen euro per jaar mee verdiend worden. Dan hoeven de stroom- en watertarieven echt niet omhoog, meent hij. Santokhi laat optekenen dat volgens de plannen van de VHP, geld te verdienen is door aandelen en obligaties bij de Newmont-deal, Staatsolie, Telesur en andere parastatale bedrijven ter beschikking te stellen van het volk. Er is voldoende kapitaal in de samenleving en de diaspora-gemeenschap om in Suriname te investeren, maar daarvoor heb je investeringsvriendelijke regelgeving nodig. Maar bovenal een betrouwbare regering, en dat is de huidige regering niet, stelt hij in een verklaring.

De huidige regering heeft volgens de VHP-leider slechts één keus en dat is het IMF. "Wij hebben veel opties om dit land uit de financieel economische crisis te halen en Suriname te redden van de ondergang," deelt hij mee. De regering is bij het IMF gaan aankloppen, omdat geen enkele andere nationale en internationale financiële instelling bereid is haar de helpende hand te bieden, stelt Santokhi.

"Praktisch niemand meer wil in Suriname investeren, omdat de huidige regering een beroerd trackrecord heeft. Ondernemers blijven massaal weg, afgeschrikt door de bureaucratische chaos, corrupte ambtenaren en politici en een onvriendelijk investeringsklimaat. De huidige regering is onbetrouwbaar en wij hebben het vertrouwen wel, en dat is het verschil," zegt Santokhi.
Advertenties