Geslaagde viering Dag van Vrouwenvoetbal
21 May 2016, 23:06
foto
Vrouwenvoetbal in Para. De SVB heeft landelijke wedstrijden gehouden om de Internationale Dag van Vrouwenvoetbal te vieren.


De viering van de Internationale Dag van Vrouwenvoetbal in Suriname vandaag, 21 mei, kan als een succes worden aangemerkt. Tientallen vrouwen hebben landelijk met ondersteuning van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), deze dag herdacht. De Commissie Vrouwen Voetbal in samenwerking met de Technische Commissie van de SVB, heeft in verband met deze dag een landelijk programma afgewerkt.

De voorbereiding begon reeds vroeg met een speciale cursus, met volledige medewerking van de FIFA, verzorgd in de eerste week van de maand. Van alle districten waren twee participanten uitgenodigd. In het oosten is Moengo belast met de organisatie, terwijl de gasten zijn: 2 teams uit Albina, 1 uit Commewijne en 2 uit Paramaribo. Het was een geslaagde dag zegt coördinator van dit deel Biswajeet Kali . “Alle teams waren op tijd aanwezig. De activiteiten zijn in het Meerzorgstadion gehouden. Het team van Commewijne was sowieso de verassing voor de dag. Dit team heeft bijna de ervaren dames van Dosko uit Paramaribo verrast”.

In het zuiden was Para gastvrouwe in het sportcomplex van Parana. De 5 teams uit Para voetbalden samen met een team uit Brokopondo met Oema Soso en Evita uit Matta. Nickerie had twee 2 teams en heeft Saramacca, Coronie en Wageningen ontvangen, als ook Ascona uit Paramaribo.

“Het gaat niet om wie kampioen werd, maar juist om de potentie in de districten. Het ligt nu aan de SVB om structuur hieraan te geven en verder stimuleren dat meer vrouwen aan voetbal gaan doen. Het waren echte jonge meisjes en dat stemt goed," zegt Kali. Het doel is om in 2017 het aantal vrouwen dat voetbalt met 50% te verhogen.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May