Moederbond roept geen mensen op werk te verlaten
09 May 2016, 10:38
foto
Errol Snijders, voorzitter van de AVVS 'De Moederbond'.


“De AVVS ‘De Moederbond’ zal vanwege zijn filosofie in deze fase geen mensen oproepen om tien uur het werk te verlaten of neer te leggen,” zegt Errol Snijders, voorzitter van De Moederbond aan Starnieuws. Hij vindt dat de C-47, die de oproep heeft gedaan voor vrijdag, alle recht daartoe heeft als vakcentrale en in politieke zin.

Snijders wijst erop de energie- en watertarieven zijn besproken in Ravaksur-verband. Er zijn brieven daarover geschreven naar president Desi Bouterse als gesprekspartner en aangezien de deur niet dicht is gedaan voor dialoog, stelt De Moederbond zich op het standpunt dat het besluit niet definitief is. “Alleen God neemt besluiten die je niet kunt terugdraaien,” gaat Snijders op de filosofische toer.

De voorman van De Moederbond vindt dat de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en zijn gesprekspartners om de tafel moeten om het laatste voorstel van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) te bespreken. “NH is niet gekomen met een antwoord dat voor elke partner bevredigend is.” Snijders benadrukt dat de verhoging van de energietarieven geen aangelegenheid is van de vakcentrale, maar één van Ravaksur. “En binnen Ravaksur is er nog geen unaniem besluit genomen over deze kwestie.”

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, heeft vrijdag aangekondigd dat de vakcentrale zal protesteren tegen de verhoging van de stroomtarieven die per 1 mei zijn ingegaan. C-47 wil dat de verhoging wordt teruggedraaid. De bondsbesturen aangesloten bij C-47 hebben toegezegd om de actie op vrijdag 13 mei te steunen. Hij heeft zijn achterban gevraagd om flink te mobiliseren voor de protestbijeenkomst. Intussen heeft de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven laten weten dat zij niet meedoet met de actie.

Berenstein die coördinator is van Ravaksur heeft president Bouterse in een brief gevraagd om de tarieven terug te draaien. Eerder had het staatshoofd Ravaksur toegezegd dat er geen verdere verhoging zou komen van de tarieven, nadat de eerste fase in oktober was ingegaan. De president ontvangt Ravaksur en VSB op 16 mei.
Advertenties

Friday 22 January
Thursday 21 January
Wednesday 20 January