Welzijn zwaait af als voorzitter VSB
12 Mar 2016, 02:05
foto
Ferdinand Welzijn, voorzitter VSB.


Ferdinand Welzijn vindt zes jaar voorzitterschap van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) welletjes. Hij zegt aan Starnieuws met genoegen terug te kijken op de afgelopen periode. Hij zal de organisatie blijven ondersteunen. De leden hebben de gelegenheid om kandidatenlijsten in te dienen van 15 maart tot 12 april. De verkiezingsdatum moet nog worden vastgesteld.


Op de algemene ledenvergadering van de VSB heeft Welzijn meegedeeld dat conform de statuten, een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter dit jaar nog moeten worden gekozen. Welzijn deelde ook mee dat hem is gevraagd om het voorzitterschap van het Suriname Business Forum (SBF) op zich te nemen. Dit heeft hij aanvaard. De zittingstermijn duurt tot en met 26 mei 2017.

"Het waren enerverende jaren vol uitdagingen," beschrijft Welzijn hoe hij het voorzitterschap van de VSB heeft ervaren. Hij legt uit dat de VSB de nationale werkgeversorganisatie is waarvan ondernemers met uiteenlopende partijpolitieke opvattingen, lid zijn. "De vereniging bestaat uit leden met verschillende politieke voorkeur. Het belang van de organisatie is politiek overstijgend en strekt verder dan een partijpolitiek belang. Het is niet altijd eenvoudig geweest om dit vrijwillige werk te doen naast een normale volle dagtaak. Ik zal in ieder geval met veel genoegen de leiding van de vereniging overdragen aan mijn opvolger."
Advertenties

Friday 22 January
Thursday 21 January
Wednesday 20 January