Karate delegatie boert goed op Martinique
01 Mar 2016, 13:08
foto
Miguel Djasian in actie op het onderdeel Kata. Hij demonstreert hier de kata Suparimpei. (Foto's: SKA)


Bij zijn international vuurdoop is het Miguel Djasian gelukt de gouden plak te behalen op het onderdeel Kata (stijlpatroon). Hij heeft meegedaan aan de Open de la Caribe de Karate 2016 op Martinique. Ook Jamil Esajas heeft het niet onverdienstelijk gedaan.

Djasian is uitgekomen in de leeftijdscategorie 12-13 jaar. Hij heeft in drie ronden Martinique en Guadeloupe achter zich gelaten. Op het onderdeel Kumite (vechten) heeft Djasian, die gedurende de wedstrijd met 3-1 voorstond, in de halve finale tegen Melroy Thalmensy uit Martinique. Djasian had Thalmensy eerder verslagen in de Kata-finale. Hij is op het onderdeel Kumite op de derde plaats geëindigd.

Esajas is uitgekomen in de categorie 14-15 jaar en is op het onderdeel Kata geëindigd op de vijfde plaats. De karateka heeft twee van de drie wedstrijden verloren. Hij heeft zijn wedstrijden met minimaal verschil verloren. Esajas die kan bogen op enige international ervaring, is in de eerste ronde op het onderdeel Kumite uitgekomen tegen Frankrijk. Hij heeft deze partij verloren met 3-2. Hij heeft de tweede wedstrijd volledig gedomineerd en is daardoor geëindigd op de derde plaats.

Djasian heeft vanwege zijn opvallende prestatie op zowel de onderdelen Kata als Kumite, de special prijs Most outstanding fighter in zijn categorie gekregen, vertelt zijn bondscoach Amar Santokhi. Behalve Martinique en Suriname hebben ook Curaçao, Guadeloupe, Trinidad, Frans-Guyana en Frankrijk deelgenomen aan het toernooi. Zowel Santokhi als de Surinaamse Karate Associatie zijn tevreden met het resultaat van deze twee karateka’s.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May