Gersie geeft bedrijfsleven inzicht in valutaveilingsysteem
16 Feb 2016, 00:01
foto


De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, zal woensdag voor het bedrijfsleven een informatieavond houden over de voorgenomen valutaveilingen. Aniel Padarath, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, zegt desgevraagd aan Starnieuws dat er veel behoefte is aan informatie over hoe de valutaveiling zal plaatsvinden en om welke bedragen het gaat.

Aangezien de behoefte bij diverse organisaties leeft, is besloten na overleg met de governor van de CBvS, een gezamenlijke informatieavond te houden. Dit vindt plaats in Hal 2, van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Deze activiteit wordt gehouden in samenwerking met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), de Algemene Aannemers Vereniging (AAV) en het Suriname Business Forum (SBF).

Padarath deelt mee dat er ook een oefensessie gehouden wordt over hoe de valutaveiling door de CBvS zal plaatsvinden. Het veilingssysteem zal door deskundigen van de bank op interactieve wijze gedemonstreerd worden. De directies van de banken hebben al een demonstratie gekregen. Ondernemers en ook geïnteresseerden zijn uitgenodigd voor deze informatieavond, die om 19.00 uur wordt gehouden.

De CBvS heeft formeel meegedeeld dat de wisselkoers binnenkort bepaald zal worden op basis van vraag en aanbod. De veilingen zullen eenmaal per week plaatsvinden. Op basis van het resultaat van die dag, wordt een gewogen gemiddelde koers bepaald voor de US-dollar, die zal gelden tot de volgende veiling. Dit houdt in dat de nu geldende koers van SRD 3,96 voor de opkoop van de dollar en SRD 4,04 voor de verkoop, wordt losgelaten. De hoogte van de wisselkoers zal door de valutaveiling bepaald worden op basis van vraag en aanbod.
Advertenties