Jongeman verdronken in Brokopondo
22 Nov 2015, 16:14
foto


Galtano Kabin (20) is zaterdag in het district Brokopondo verdronken in de Surinamerivier. De jongeman die in het dorp Baling Soela woonde, begaf zich naar de rivier met andere jongens.

Volgens de verklaring van de jongens speelde Galtano met een ijzeren staafje. Hij gooide het staafje in het water en ging het voorwerp achterna waarna hij daarmee boven water terugkwam. De tweede keer pleegde het latere slachtoffer dezelfde handeling. Toen de jongens merkten dat hij te lang onder water bleef, sloegen zij alarm. De politie die werd ingeschakeld, startte een zoekactie.

Een duikersploeg van de Brandweer die naar Klaaskreek was voor een demonstratie, werd om assistentie gevraagd door de politie. De duikers werden ingezet op de plek des onheil. Het lukte hen om het ontzielde lichaam van het slachtoffer te lokaliseren en te bergen.

De ingeschakelde arts van Brokopondo stelde de dood vast. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam afgestaan aan de familie voor de begrafenis, meldt de politie Public Relations.
Advertenties