Frank Cameron is Rotary erkentelijk voor onderscheiding
29 Oct 2015, 09:12
foto
Frank Cameron krijgt de Rotary Vocational Excellence Award. (Foto: René Gompers)


"Try a little love in alles wat je doet,” geeft een dankbare Frank Cameron de aanwezigen in de Royal Ballroom mee. Cameron is woensdagavond door de Rotary clubs onderscheiden voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de Surinaamse cultuur, muziek en in het bijzonder de mens met een gebrek, met de Rotary Vocational Excellence Award.

De avond was sfeervol en muzikaal. Paul Ameerali bracht enkele ‘hits and classics’ ten gehore van de Suripop en de Twinkle Stars. Van Twinkle Stars met leadsinger Oscar Harris, is Cameron de bezielende manager geweest en heeft ook aan de basis gestaan van Suripop. Cameron is ook in de voetballerij, zowel in Suriname als in Nederland, bezig geweest als speler en trainer en in de padvinderij waar hij op zijn 26ste de hoogste onderscheiding kreeg. Vanaf 1979 heeft Cameron zich ingezet voor de Surinamers met een beperking. Hij heeft de Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen opgericht (SOGK) waar hij nog steeds leiding aan geeft. Het centrum is ondertussen naar hem vernoemd.

Cameron is nog steeds lid van nationale en internationale besturen en organisaties die zich bezighouden met de mensen met een gebrek, de Special Olympics en de Paralympics. Cameron is twee keer door de president gedecoreerd.
Middels een filmpje door de ogen van een dochter, enkele vrienden en collega's hebben de aanwezigen nader kennis gemaakt met Cameron. Sociaal, geduldig, streng, radicaal en ‘hij luistert democratisch maar duldt geen nonsens’ zijn enkele karakterbeschrijvingen voor ‘deze bijzondere Surinamer’. Cameron stelt het zeer op prijs dat zijn levenswerk nu al erkend wordt. “Ano te mi dede dan sma o kon tak sani fu mi,” grapt hij in de film.

Cameron wordt volgend jaar tachtig, maar denkt niet aan stoppen met werken. “Age is nothing but a number en ik zal rusten wanneer ik in me kist lig,” placht hij te zeggen. Hij is zeer dankbaar aan degenen die “ervoor hebben gezorgd dat ik hier sta, want een mens kan niets alleen bereiken.” Hij is ingenomen met de avond. “Dit is precies zoals Frank Cameron het zou organiseren,” merkt hij op. Aan de samenleving geeft de laureaat mee: “Try a little love in alles wat je doet. Ook aan je medemens want dat wordt te vaak verzaakt. Ook willen we soms alles zelf doen en de mensen die ons kunnen ondersteunen niet betrekken. Toon liefde in wat je doet, toon liefde aan je medemens.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May