St. Vincentius opent afdeling Acute Opname
02 Oct 2015, 00:46
foto
De nieuwe afdeling Acute Opname van het St. Vincentius Ziekenhuis.


Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft donderdag zijn nieuwe afdeling Acute Opname opengesteld. Op deze hypermoderne afdeling worden patiënten opgenomen die extra zorg nodig hebben. De afdeling bestaat uit zeven algemene bedden en twee isolatiebedden. De afdeling wordt gecoördineerd door internist Karin Waldring. Voorlopig worden patiënten vanuit de disciplines acute interne geneeskunde en neurologie opgenomen. In een later stadium zullen, al naar de behoefte, meer categorieën van patiënten kunnen worden ondergebracht op de afdeling.

De behoefte aan een afdeling Acute Opname is vooral ontstaan door de vergrote toestroom van patiënten die via de Spoedeisende Hulp (SEH) het ziekenhuis binnenkomen. Deze patiënten hebben vaak extra zorg nodig. De totale investeringskosten voor de nieuwe afdeling bedragen ongeveer SRD 1.8 miljoen. De afdeling is gefinancierd met steun van donoren. Met name Staatsolie en de Centrale Bank van Suriname hebben enorm bijgedragen aan de realisatie van de afdeling. Alle bedden zijn voorzien van monitoren om de conditie van de patiënt nauwlettend in de gaten te kunnen houden. De afdeling beschikt verder over een centraal monitoringsysteem, waarbij alle patiënten vanuit de centrale post kunnen worden bewaakt. Over enige tijd zal afdeling Acute Opname worden uitgebreid met een cardiogische vleugel en een CCU (Coronary Care Unit), waardoor ook patiënten met hartklachten kunnen worden opgevangen.

Het personeel onder leiding van hoofdverpleegkundige Letitia May is al enige weken voorbereid op de nieuwe taken. Aan de ingebruikname van de nieuwe afdeling gisteren, is een inzegening door pater Karel Choenni, voorafgegaan. Alle aanwezigen spraken de hoop uit op voorspoedige zorg aan de patiënten die acute ziekenhuiszorg nodig hebben. De officiële opening van de nieuwe afdeling Acute Opname zal op een later tijdstip plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May