Partnerschap bij certificaatuitreiking Kari Yu!
28 Aug 2015, 22:37
foto
Enkele Kari Yu! jongeren met hun certificaat.


De vierde ronde van het Kari Yu! programma is afgerond met de certificaatuitreiking aan 132 jongeren uit Paramaribo, Wanica en Para. Voor de geslaagden uit Nieuw-Nickerie komt er een aparte ceremonie. De vertegenwoordigers van AKMOS, VSB, ASFA, KKF en de Pan American Development Foundation (PADF ) zijn bij de certificaatuitreiking een partnerschap aangegaan. Het doel hiervan is het terugdringen van jeugdwerkloosheid in Suriname.

Aansluitend op de certificaatuitreiking was er een banenbeurs met diverse bedrijven, waarbij de jonge werkzoekenden konden solliciteren, zegt de voorlichting van Kari Yu!. De jongeren uit Para-Zuid, Sunny Point, Winti Wai, Latour, Ephraimzegen, Flora en Paramaribo-Centrum zijn vijf weken getraind in basic life skills en pre-employment en zullen worden begeleid in het vinden en behouden van een baan.

Samenwerking
Er zijn binnen het programma meer dan 1.000 jongeren getraind en meer dan 200 jongeren geplaatst in een baan. De 20-jarige Jorginho George is positief gestemd over het programma. "Kari Yu! heeft mij begeleid bij het ontwikkelen van mijn werkvaardigheden, zoals communiceren, werken in een team en hoe om te gaan met je leidinggevende en collega's", zegt hij. Inmiddels heeft hij een baan als beveiligingsmedewerker.

De minister van Sport en Jeugdzaken, Faizal Abdoelgafoer en de Charge de Affair, Valerie Belon van de Amerikaanse ambassade, waren aanwezig, evenals Christopher Cushing, USAID Mission Director for the Eastern and Southern Caribbean, die speciaal voor dit evenement naar Suriname is afgereisd en PADF directeur John Sanbrailo.

Abdoelgafoer zet dat het Kari Yu! programma aansluit op het beleid van het departement Jeugdzaken. Het ministerie wil werken naar een integraal en gecoördineerd beleid, en een platform creëren, waarbij alle organisaties, zowel internationaal als nationaal met een focus op jeugdbeleid, samenwerken in het belang van jongeren.

Kari Yu! wordt sinds 2013 door de PADF uitgevoerd met fondsen van de United States Agency for International Development (USAID). Het programma is gericht op het verbeteren van de toegang tot werkgelegenheid en beroepsonderwijs voor risicojongeren, vroegtijdige schoolverlaters en jongeren die in aanraking zijn gekomen met justitie. Het ondersteunen en versterken van het jeugd strafrechtelijk systeem om beter in te spelen op de resocialisatie-behoeften van jeugddelinquenten in Suriname, is het tweede doel van het programma.
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January