Bhikharie geen rijstboer, behartigt belang producenten
16 Aug 2015, 12:18
foto


De Bond van Surinaamse Padieproducenten (BSP), die onlangs is opgericht, wil zich vooral inzetten om de belangen van de landbouwers te behartigen. Voorzitter Radjoe Bhikharie vindt dat het niet er toe doet dat hij geen landbouwer is en in Paramaribo woont. Hij zegt aan Starnieuws dat landbouwers erg positief hebben gereageerd, want ze zijn ontevreden over het functioneren van de boerenorganisaties. Volgens hem heeft de oprichting van de bond niks met 'politieke spelletjes' te maken.

Bhikharie zegt dat hij met zo'n dertig boeren in Nickerie vergaderd heeft. “De vakbond is uit ontevredenheid van de boeren ontstaan. Zij willen dat hun belangen behartigd worden en dat er transparantie in de beleidsvoering moet zijn. We hebben al een bestuur gevormd en de andere namen kan ik nu, vanwege chantage, nog niet bekendmaken”, meent Bhikharie. Volgens hem hebben al ruim 90 leden zich aangemeld bij de bond.

De oprichting van de BSP heeft volgens Bhikharie niks met politieke bemoeienis te maken. Het is een initiatief van de leden. De BSP-voorzitter merkt op dat hij geen politieke belangen nastreeft. “Ik heb dertien jaren lang als voorzitter van de bond van Multipurpose Corantijn Project gefunctioneerd. Al heb ik geen rijst geplant, zoals dat beweerd wordt, wil dat nog niet zeggen dat ik geen leiding kan geven. Om zaken goed op orde te stellen is er kennis van zaken nodig,” deelt Bhikharie mee. Hij is van plan om met de voorzitters van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) en Vereniging van Padie Producenten (VPP) van gedachten te wisselen.

Harinanan Oemraw, voorzitter van de SPBA, zegt aan Starnieuws dat zijn organisatie niet benaderd is voor wat dan ook. “We leven in een democratisch land en iedereen mag het proberen. We hebben altijd een transparant beleid gevoerd en de boeren kunnen ons altijd bereiken. We hebben niet gemerkt dat onze leden ontevreden zijn over het functioneren van de SPBA. Wat we wel weten is dat de boeren ontevreden zijn over de belofte van de regering die niet nagekomen is”, deelt Oemraw mee.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May