Sieglien Burleson neemt beheer Handel en Industrie over
11 Aug 2015, 01:31
foto
Sieglien Burleson


Sieglien Burleson wordt de nieuwe minister van Handel en Industrie. Zij timmert al jaren aan de weg om de economische positie van Suriname nationaal en internationaal op te krikken. Burleson was coördinator van de Competitiveness Unit Suriname, voorzitter van Suriname Business Forum en docent aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Zij is op basis van haar kennis ook benoemd tot lid van het Financieel Economisch Platform.

Als coördinator van de Competitiveness Unit benadrukte zij dat een stimulerende omgeving gecreëerd moet worden voor productie om de concurrentiepositie van Suriname te verhogen. Suriname moet een betere plaats krijgen op het Wereld Economisch Forum. Burleson heeft steeds aangedrongen op een integrale aanpak, waarbij het menselijk- en financieel potentieel en ook alle andere natuurlijke hulpbronnen worden ingezet om het maximale eruit te halen.

De vraag is of het onderwijs voldoende afgestemd is op de economische sectoren. Is er voldoende data, kennis en kunde om de producten verder te ontwikkelen. Hoe makkelijk is het om te exporteren. Kunnen stagnerende procedures worden verwijderd, is er een gezonde concurrentie, maar ook of we het menselijke potentieel van ver afgelegen gebieden benutten. Het potentieel van mensen in diaspora, mensen met een beperking en van de slimme kinderen op school,” vroeg Burleson zich af op een forum dat gehouden werd. Nu zal zij als minister van Handel en Industrie de zaken waar ze jaren op hamerde, aanpakken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May