Staatsolie tekent productiedelingscontract voor blok 58
24 Jun 2015, 12:32
foto
Waarnemend directeur Rudolf Elias van Staatsolie heeft het contract getekend met Apache. Voor het Amerikaans bedrijf tekende James Parr, vicepresident International New Ventures en Golf of Mexico. (Foto: SOM)


Staatsolie Maatschappij Suriname NV heeft een productiedelingscontract gesloten voor het offshore-blok 58. De partner van Staatsolie in dit project is het Amerikaanse Apache Corporation.

De overeenkomst is vandaag gesloten en geldt voor 30 jaar. In het contract zitten clausules voor exploratie, ontwikkeling en productie van het offshore-blok 50, dat ongeveer 200 kilometer noordwest uit de kust van Paramaribo ligt. Staatsolie meldt date er een minimum werkprogramma is overeengekomen voor de exploratieperiode waarin onder meer geologisch onderzoek, seismische datavergaring en exploratieboringen zullen worden verricht.

In de exploratiefase zijn alle kosten voor Apache. Deze worden pas terugbetaald als er een commerciële ontdekking wordt gedaan en die in productie wordt gebracht. Binnen het contract heeft het staatsoliebedrijf de mogelijkheid om tot maximaal 20% te participeren in de ontwikkelings- en productiefase.

Blok 58 heeft waterdieptes van 55 tot 2.250 meter. Van het 5.830 km² grote oppervlak is er van 2.245 km² 2-D seismische data beschikbaar. Blok 58 was opgenomen in de internationale aanbestedingsronde 2014/2015.

Apache Corporation is in 1954 opgericht en heeft operaties in Canada, de Verenigde Staten, Egypte en het Verenigd Koninkrijk. De samenwerking met Apache is voor Staatsolie niet nieuw. Voor offshore-blok 53 bestaat er ook een productiedelingscontract tussen de twee bedrijven. In dit blok is in februari dit jaar de exploratieput Popokai I geboord. De bedrijven CEPSA (Spanje) en Petronas (Maleisië) zijn partners van Apache in blok 53.
Advertenties

Friday 20 May
Thursday 19 May
Wednesday 18 May