NPS zal vanuit oppositie zich constructief opstellen
17 Jun 2015, 15:36
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland in gesprek met journalisten. Achter hem de hoofdbestuursleden Hesdy Pigot en Ruth Coutinho. (Foto: Raoul Lith)


Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, heeft nog een keer onomwonden meegedeeld dat zijn partij vanuit de oppositiebanken een constructieve bijdrage zal leveren. De keus is gemaakt om niet in de regering te participeren. Tijdens de twee gesprekken met informateur Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, zijn er volgens Rusland indicaties gegeven dat er mogelijkheden zijn voor samenwerking.

In de tweede ronde van de informatieperiode is de nadruk gelegd op ontwikkelingsvraagstukken. Rusland merkt op dat de NPS net als V7 voldoende issues heeft over nationale vraagstukken. Hierover is er diepgaand gesproken. De NPS wil een bijdrage leveren om deze zaken aan te pakken. De partij heeft haar visie gegeven over oplossingsmodellen. Er zijn verschillende zienswijzen. Nagegaan wordt hoe tot een vergelijk wordt gekomen.

De NPS-voorzitter merkt op dat het gaat om ontwikkeling van het land. Wat de positie van mensen ook is, het gaat om Surinamers. Er moet worden samengewerkt. Volgens Rusland is wederzijds respect belangrijk. De ontwikkelingsvraagstukken moeten van een zakelijk oogpunt worden bekeken. Vanuit de oppositie zal er een positieve bijdrage worden geleverd. De NPS zal haar medewerking verlenen om een president en vicepresident te helpen kiezen in De Nationale Assemblee. Het proces zal niet worden gestagneerd, zegt Rusland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May