Vrijspraak en veroordeling in autodiefstalzaak
12 Jun 2015, 06:03
foto


Regillio V. die samen met zijn vriend Urvin P. verdacht werden een voertuig te hebben gestolen op 28 december 2014, zijn op de rechtszitting van donderdag veroordeeld door rechter Marie Mettendaf. Regillio V. werd vrijgesproken van de tenlastelegging, omdat hij niet betrokken was bij de diefstal. Hij heeft zijn vriend, Urvin P. slechts opgehaald. Urvin P. werd veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

De officier van justitie Reshmi Rathipal had een celstraf geëist van twaalf maanden, waarvan acht voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar tegen Regillio V. Raadsman John Moerahoe die de verdachte bijstond, voerde aan dat de tenlastelegging verkeerd geredigeerd is. Het feit is niet samen en in vereniging gepleegd, omdat zijn cliënt de verdachte Urvin P. slechts heeft opgehaald. Ook heeft hij hem voorgehouden het voertuig achter te laten. Zij werden klemgereden door de politie en beiden werden aangehouden. Volgens de advocaat is er helemaal geen sprake van voorwaardelijk opzet. Moerahoe eiste vrijspraak voor zijn cliënt.

Rathipal voerde aan dat Regillio V. zich ervoor heeft geleend om het strafbare feit te plegen. Hij kon ook de politie ingeschakeld hebben. Zij merkte op dat het toch om een soort samenwerking gaat. Mettendaf ging voorbij aan de eis van het Openbaar Ministerie en sprak Regillio V. vrij. Urvin P. legde zij de straf conform de eis van de officier van justitie op.

Mettendaf voerde aan dat de handelingen van Regillio V. niet juist geredigeerd zijn in de tenlastelegging. Het aandeel van Urvin P. is veel groter en hij heeft de diefstal gepleegd. Daarnaast is Urvin P. eerder veroordeeld voor diefstal, terwijl Regillio V. 'first offender' is. Met een strafblad op zijn naam, zou Regillio V. zijn baan kwijtraken. Zijn werkgever wachtte het resultaat af voordat hij definitieve stappen zou ondernemen.
Advertenties

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May