Jaïr Tjon En Fa tweede op US Sprint GP
06 Jun 2015, 10:03
foto
Jaïr Tjon En Fa en zijn coach Antonio Dieguez tijdens de Casco Games in Veracruz. (Foto: Desney Romeo)


Jaïr Tjon En Fa heeft zich gisteren als tweede geplaatst op de 200 m sprint die op de US Sprint GP. De Surinaamse baanwielrenner heeft zich geplaatst met een tijd van 10,407 seconden. Als eerste is geëindigd de Nieuw Zeelander Matthew Archibald met een tijd van 10,319 seconden.

Deze wedstrijd die is verreden in Trexler town, Pennsylvania zijn belangrijk om UCI punten te vergaren voor deelname aan de UCI World Cups dit jaar. De World Cups zijn een belangrijke kwalificatie naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië.

In de achtste finale is Tjon En Fa uitgekomen tegen Simon van Velthooven en in de kwartfinale heeft ij gewonnen van Ethan Mitchell; beiden Olympische medaillisten. In de halve finale moest de Surinaamse sporter het opnemen tegen de Nederlandse Jeffrey Hoogland, winnaar van World Cup II 2014. Tjon En Fa zal kans om hem te verslaan en heeft vervolgens de finale verreden tegen Archibald.

In de ‘best of three’ is het Tjon En Fa niet gelukt de Nieuw Zeelander voor te blijven. Na de tweede serie was het lot beslist en moest de Surinaamse sporter genoegen nemen met een tweede plaats.

Tjon En Fa reist op 19 juni weer af naar Pennsylvania om deel te nemen aan de Festival of Speed – Red Robin Finals. Hij zal zich concentreren op de onderdelen Sprint en Keirin.
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April