APS doet in vier districten mee aan de verkiezingen
10 Apr 2015, 06:00
foto
De Amazone Partij Suriname dient de stukken aan bij het hoofdstembureau Paramaribo. (Foto: René Gompers)


De Amazone Partij Suriname (APS) gaat meedoen in vier districten. Op traditionele wijze is de lijst van kandidaten in Paramaribo ingediend. In Para, Marowijne en Sipaliwini waren de stukken om acht uur 's morgens al en zonder problemen ingediend deelt APS voorzitter René Artist mee. Paramaribo was om half elf de laatste stop. Hier is alles ook vlot verlopen.

Met samboera en ‘marraka’ werden de voorzitter en de twee gemachtigden naar de trouwzaal van het commissariaat begeleid waar de indiening plaatsvond. Na een strenge controle van de documenten ging Jerry Miranda, voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo over tot het afgeven van het bewijs van gedane zaken. Met schuddende ‘marakka’ en de trom werd de indiening afgesloten.

Artist geeft aan dat de partij het sterkst staat in Para. Met Jerry Gijsberg daar op de lijst is hij ervan overtuigd een zetel in dat district te halen. “In Paramaribo zijn we aan het groeien. We kunnen zeker verrassen met een zetel” stelt Artist. “Marowijne en Sipaliwini, dat word een harde strijd.” In Paramaribo doet de partij in slechts drie ressorten mee. “We zijn realistisch, Gelet op onze beschikbare ‘manpower’ en middelen gaan we keihard voor De Nationale Assemblee. Het ziet er wel goed uit.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May