Anton Paal: Nieuw Front heeft Coronie vernietigd
21 Sep 2010, 03:00
Parlementariër Anton Paal van de PALU/Mega Combinatie, heeft de regering gevraagd snel een bezoek te brengen aan het district Coronie. “De regering moet komen zien hoe het Nieuw Front het district heeft vernietigd met de uitgifte van graafvergunningen voor schelpen”, zegt Paal aan Starnieuws. Volgens hem zijn tot na de verkiezingen nog vergunningen door de Nieuw Frontregering uitgegeven.

Paal, die in het district woont, vertelt dat de vergunninghouders nu een kanaal hebben gegraven om bij de schelpritsen te komen. “Er wordt nu niet gegraven, maar gezogen”, zegt Paal. Hij legt uit dat er volgens de mijnwet maar tot drie meter diep gegraven mag worden. “Nu zit men al op een diepte van meer dan 6 meter”, weet Paal te vertellen. Hij weet zeker dat er geen retributiegelden betaald worden. “En de regering doet daar niets aan. Als er niets goeds voor Coronie gedaan kan worden, laten ze het district ten minste met rust laten”.

Paal heeft maandag tegen zijn zin in moeten instemmen met het verzoek van zijn fractievoorzitter Ricardo Panka om af te zien van zijn voornemen om over deze kwestie vragen aan de regering te stellen. Dit zou hij doen bij het agendapunt “wat ter tafel komt”. Omdat het parlement op reces is en de vergadering speciaal is gehouden om twee nieuwe leden toe te laten, hebben de parlementariërs het agendapunt verschoven naar de volgende meeting. DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons stelde Paal gerust. Zij verzekerde hem dat er al de volgende week een parlementaire delegatie naar Coronie gaat.
Advertenties