Breaking News: Grauwde wordt dc van Para
06 Feb 2015, 13:53
foto
Districtssecretaris Eric Grauwde wordt dc van Para.


Districtssecretaris Eric Grauwde van Para, zal worden benoemd tot districtscommissaris (dc). Starnieuws verneemt dat Grauwde de plaats zal innemen van Mohamad Kasto, die overigens ruim twee weken met ziekteverlof is. De dc's zouden vandaag beëdigd worden tot voorzitter van het hoofdstembureau in het district. De beëdiging is tot nader order uitgesteld. Dit heeft te maken met de ontheffing van Rawien Jiawan als dc van Saramacca en de benoeming van Grauwde.

Kasto heeft eind november vorig jaar te horen gekregen dat hij zijn post op Paramaribo-Noordoost moest verruilen voor Para. Hij zei met frisse moed te beginnen in Para, waar partijgenoot Jerry Miranda de scepter had gezwaaid. Kasto bleek achteraf toch niet zo happy te zijn op zijn nieuwe post. Hij zal ter beschikking blijven van het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Grauwde die op 24 februari 55 jaar wordt, is in 1980 in dienst getreden van de overheid. Hij heeft zes jaren bij het Nationaal Leger gewerkt en is in de bestuursdienst van het ministerie van Regionale Ontwikkeling getreden in 1987. Grauwde is zijn loopbaan begonnen op het commissariaat van Wanica en heeft vanaf 1992 tot 2011 gewerkt op Noordoost. Hij werd met de komst van Miranda geplaatst in Para vanaf 2011. Grauwde is als onderbestuursopzichter begonnen bij de bestuursdienst. Nadat hij alle rangen van de bestuursdienst heeft doorlopen, werd hij in 1999 beëdigd tot Districtssecretaris. Hij dient nu veertien jaren in die rang en heeft intussen al 35 dienstjaren bij de overheid.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May