UMA! start met versterken van de Surinaamse vrouw
22 Jan 2015, 20:00
foto


De internationale netwerkorganisatie UMA!, wil in Suriname discussies en activiteiten op gang brengen voor versterking van vrouwen. Het netwerk wordt dit jaar officieel gelanceerd rond de internationale vrouwendag (8 maart) met de UMA! Empowerment & Awareness Week. Deze week wordt jaarlijks terugkerend. Het thema voor 2015 is ‘Identiteit en zelfontplooiing’.

In samenwerking met verschillende organisaties wordt een aantal evenementen (van kunst, lezingen & discussies tot ondernemerschapssessies) rondom dit thema georganiseerd. De week gaat van start op 2 maart met een expositie over kroeshaar en zelfbeeld van vrouwen en wordt afgesloten met de UMA! conferentie op 8 maart.

De UMA! conferentie doelt op het geven van een positief zelfbeeld aan Surinaamse vrouwen. Dit gebeurt voornamelijk door het delen van inspirerende verhalen van succesvolle vrouwen en het bespreken van tools tot zelfontwikkeling. De conferentie zal zich ook richten op het identificeren van nieuwe initiatieven die kunnen bijdragen aan de doelstellingen van het netwerk.

Het thema van de conferentie is: ‘Een positief zelfbeeld als basis voor maatschappelijk succes: Surinaamse UMA! tori’s’. UMA! is opgericht door Erna Aviankoi (Suriname), Suzette Dumfries (Verenigde Arabische Emiraten), Jennifer Baarn (Tanzania) en Mireille Liong A Kong (Verenigde Staten). Ondanks hun academische achtergrond vinden de oprichters dat UMA! een representatie dient te zijn van vrouwen uit alle lagen van de Surinaamse samenleving, waarbij niet alleen wordt gefocust op scholingsniveaus, maar meer vanuit de oerkracht van vrouwen om te overleven. Het verhaal van iedere individuele UMA telt!, schrijft de organisatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May