SWI organiseert masterclass rond verkiezingen
14 Jan 2015, 12:00
foto


De Masterclass Verkiezingen Suriname, georganiseerd door de Stichting Wetenschappelijke Informatie (SWI), gaat in op de verkiezingsresultaten van in 1949 tot en met 2010 in Suriname gehouden verkiezingen. De cursus start op 4 februari en duurt twee weken. De deelnemers doen op interactieve wijze meer kennis en praktische vaardigheden op over analyse van de verkiezingsresultaten, media berichtgeving over politieke organisaties, opiniepeilingen en exit polls als beleidsinstrument, politieke blokvorming en coalities, berekening en verdeling van zetels en ‘restzetels’, en het verminderen van ongeldige stemmen.

De masterclass is bestemd voor overheidsmedewerkers die betrokken zijn bij de voorbereiding en organisatie van de verkiezingen, kaderleden van politieke organisaties, mediawerkers en afgestudeerden/studenten in de afrondende studie fase op bachelorniveau of hoger. Degenen die het programma met succes afronden, ontvangen een certificaat.

De masterclass heeft twee speciale attracties, zegt de SWI. De eerste attractie betreft een presentatie van 65 jaar verkiezingen in Suriname waarbij de veranderde stempercentages van deelnemende politieke organisaties diepgaand worden geanalyseerd. De tweede attractie betreft een vereenvoudigde en snelle berekeningswijze (het Tipping point model) om bij het tellen van uitgebrachte stemmen op 25 mei 2015 de zetels en ‘restzetels’ toe te wijzen.


De masterclass omvat zes modules en wordt afgesloten met groepspresentaties voor het publiek.
Advertenties