Landbouwers Middenstandspolder breken dam open
02 Jan 2015, 08:00
foto
SPBA-voorzitter Harrinanan Oemraw


De landbouwers van de Middenstandspolder hebben op eigen initiatief een dam die voor de sluis geplaatst was, opengebroken. Volgens Harrinanan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren associatie (SPBA) hebben de landbouwers diverse keren aangegeven bij LVV-regio west en twee keren een brief gericht aan minister Soeresh Algoe. De landbouwers hebben geen antwoord gekregen en moesten ter voorkoming van schade de dam doorsteken.

De dam heeft een lengte van ruim zestien meters. De boeren moesten machines inhuren om het werk gedaan te krijgen. “Dit werk heeft ons SRD 375 gekost. Ruim 60 procent van de boeren in dat gebied heeft al ingezaaid. We merkten op dat de ontkieming te veel tijd in beslag nam en wij waren bang dat het zaad verloren zou gaan, indien het water niet afgevoerd zou worden. De percelen moesten toen droog gelegd worden. Na vele malen aan de bel getrokken te hebben, moesten wij maar zelf het initiatief nemen om verliezen te voorkomen”, deelt Oemraw mee.

De SPBA-topman geeft aan dat er ongeveer 3800 hectare ingezaaid is en dat 40 procent nog moet inzaaien. Een van de pompen van Wageningen is weer defect. Ruim 1200 hectare moet nog ingezaaid worden in dit gebied, zegt Oemraw.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May