Coronie als tiende district gecertificeerd
18 Dec 2014, 16:00
foto
De opgeleverde Multi Functionele Zaal van Coronie. (Foto: Ramon Keijzer)


Met de oplevering van het proefproject Multi Functionele Zaal is Coronie als tiende en laatste district gedecentraliseerd en versterkt opgeleverd. De openingshandeling is verricht door de directeur van Regionale Ontwikkeling Ifna Vrede en districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani. Coronie heeft de grootste multifunctionele zaal in het kader van het decentralisatieprogramma, volledig ingericht en voorzien van airco. Dit project kost SRD 680.000 en is betaald uit de lening met de Inter-Amerikaanse Bank. Daarmede is het 48ste tevens het laatste project gerealiseerd.

Bas Ahmadali, directeur van het Decentralisatieprogramma (DLGP), overhandigde dc Ramdhani het plakkaat als bewijs van het tiende gedecentraliseerde district. Alle taken en bevoegdheden voor zelfstandig werken zijn operationeel en correct uitgevoerd, deelt Ahmadali mee. De opdracht aan het projectbureau is voltooid. "Alle tien districten zijn versterkt en gedecentraliseerd. Districtsoverheden zijn als tweede bestuurslaag functioneel met eigen inkomsten en capaciteit om de centrale overheid werken uit handen te nemen. DLGP is afgelopen en wordt vrijdag definitief afgesloten", merkt Ahmadali op.

Het projectteam nam tegelijk afscheid en kreeg van de directeur van Regionale Ontwikkeling een certificaat van uitmuntendheid als blijk van waardering voor de bijzondere prestaties geleverd in DLGP-verband.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May