Derde mini kunstgrasveld Houttuin voor bevorderen sport
13 Dec 2014, 08:00
foto
Het minikunstgrasveld Houttuin wordt officieel in gebruik genomen aan de Cassialaan.


Het derde mini kunstgrasveld is vrijdag opgeleverd aan de Cassialaan te Houttuin. Het ligt in de bedoeling dat er landelijk tien van deze velden gerealiseerd worden, waardoor sport en spel bevorderd kunnen worden. Vooral kinderen worden gemotiveerd om hun sporttalenten te tonen. Dit zegt Faizal Abdoelgafoer, voorzitter van de Task Force Accommodatie Sportfaciliteiten, aan Starnieuws.

Volgens Abdoelgafoer ligt het in de bedoeling om buurtsport te promoten en deze velden worden in kinderrijke buurten opgezet. De locaties worden van tevoren in kaart gebracht en er wordt gekeken naar de sportfaciliteiten in de volksbuurten. Daarnaast wordt er gezocht naar een bedrijf dat het sportveld voor vijf jaren lang wil adopteren voor wat onderhoud betreft. Het eerste project werd te Winti Wai gerealiseerd. Staatsolie heeft het onderhoud op zich genomen. Het tweede minikunstgrasveld staat op het Plein van 12 mei en de onderhoudslasten zijn voor Telesur. Over dat veld van de Cassialaan zal Rudisa Motors zich ontfermen.

Velen uit de gemeenschap vragen zich af waarom Suriname, een tropisch land, dit soort kunstvelden nodig heeft. “We hebben voor dit model gekozen, omdat we in Suriname weersveranderingen hebben. Het weer is wisselvallig en nu met dit model kunnen mensen, ongeacht het weer, blijven spelen. Wij hebben het bedrijfsleven betrokken, omdat het niet steeds alleen van de overheid moet komen”, deelt Abdoelgafoer mee.

Het vierde veld wordt te Beekhuizen op 16 december in gebruik genomen. Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken benadrukte dat de regering in de jeugd en in sport investeert. Sport zorgt voor betere ontwikkeling van de jeugd. Daarnaast is bewegen erg belangrijk voor een gezond volk. Adna deed een beroep op de gemeenschap om duurzaam met de faciliteit om te gaan en goed gebruik te maken van het veld. De andere zes velden zullen in de diverse districten, in kinderrijke buurten, komen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May