Kasto bedankt gedetineerden voor het werk in Para
12 Dec 2014, 05:00
foto
Districtscommissaris Mohamad Kasto spreekt de gedetineerden toe. (Foto: BIC Para)


Na een jaar hard werken, hebben de gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting Santo Boma een speciaal etentje aangeboden gekregen. Districtscommissaris Mohamad Kasto is hen dankbaar dat ze de bermen, parken en pleinen een grondige onderhoudsbeurt hebben gegeven. De gedetineerden verrichten al twee jaren onderhouds- en bouwwerkzaamheden in het district.

“De focus ligt niet alleen op het werken, maar ook op het resocialiseren van de mannen”, benadrukt Freddy Daniël, coördinator van het project vanuit het districtscommissariaat. Hij zegt dat de mannen in de ochtend worden gebracht en ‘s middags worden afgezet in de inrichting, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para.

“Het kost het commissariaat ongeveer SRD 300 per dag aan ontbijt, middagmaal en drinken voor de groep. Dit is heel weinig ten opzichte van de prestatie. De gedetineerden zeggen dat ze heel hard werken maar er plezier in hebben. Ze hebben met een brushcutter leren werken en hebben de bermen en binnenwegen van het district ontdaan van wied.

Gedetineerde, M.P. zegt dat het hem goed doet om een bijdrage te kunnen leveren aan het onderhoud van het district en hij verwacht een ‘nieuw Para’ te zien. Hij wil na het uitzitten van zijn straf terug in de maatschappij om te werken. Hij is dankbaar voor de kans die hij nu heeft gekregen om zijn goede intenties te laten zien. H.S zegt dat hij zich goed voelt door een bijdrage te leveren. Hij hoopt dat alle mensen meehelpen om hun omgeving schoon te houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May