Paramaribo gedecentraliseerd met sportpark Arabistraat
01 Dec 2014, 10:00
foto
Dc Mohamad Kasto krijgt op de valreep het certificeringscertificaat van Paramaribo in ontvangst uit handen van DLGP-directeur Bas Ahamadali. (Foto: Fernando Sanches/DLGP)


Met het opleveren van het gemeenschapsproject aan de Arabistraat te Geyersvlijt, is Paramaribo het achtste district dat is gedecentraliseerd. Het recreatiecentrum heeft SRD 907.000 (US$ 280.000 gekost) zegt directeur Bas Ahmadali van het decentralisatieprogramma, DLGP. "Gedurende DLGP-II zijn er 48 projecten tot een totaal bedrag van US$ 8.2 miljoen opgeleverd, waar de bevolking direct profijt van trekt".

De minister van Regionale Ontwikkeling, Stanley Betterson, en assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) namen met de aftrap van een voetbalwedstrijd tussen het Korps Politie Suriname en de voetballers van de buurt, zaterdag het centrum in gebruik. Namens president Desi Bouterse werd een plakkaat onthuld om aan te geven dat het een project is van het decentralisatieprogramma van de regering voor buurtontwikkeling.

Gasten en buurtbewoners zijn het met elkaar eens dat het om een project gaat dat nodig was voor Geyersvlijt. Een buurtbewoner merkte op dat de omgeving verlost is van een stukje ellende veroorzaakt door stank, last van ongedierte, slangen, boa’s en krokodillen". De Ressortraad prijsde zich gelukkig dat dit project steeds in het ressortplan werd opgenomen. Bettersen en Bouva vinden dat elk ressort een op maat gesneden sport- en recreatiepark moet hebben. Bouva zei in De Nationale Assemblee te zullen pleiten voor de continuïteit van het decentralisatieprogramma.

Geen enkele mislukking
Districtscommissaris Mohamad Kasto, die vanaf vandaag in Para de scepter zal zwaaien, deed duidelijk blijken heel erg trots te zijn dit project te hebben mogen trekken. Hij sprak zijn dank uit aan het adres de medewerkers, Chris Bijlhout, Iris Gilliad, Riaz Ahmadali en Martin Blenman, het team van het DLGP onder leiding van Bas Ahmadali. Ook Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken heeft zich ingezet voor dit project.

Ahmadali maakte de aanwezigen bewust van 'ons eigen kunnen'. "Heeft iemand zich ook wel eens afgevraagd hoe het komt dat het eerder de centrale overheid en de districtsbesturen nooit was gelukt zulke speel- en sportparken voor de jeugd op te zetten. Hoe is het nu wel mogelijk zulke projecten aan te pakken, zoals de rehabilitatie van verloederde markten, opruimen van vuilnisstortplaatsen, bouwen van moderne multifunctionele zalen, herstellen van communicatiepaden en bruggen tot diep in het binnenland, bestraten van wegen en ontwateren van achtergestelde woongebieden. Dat kan allemaal door de kracht en de macht die zitten in decentralisatie en burgerparticipatie. Dat komt door de toegepaste 'DLGP-methodologie', waarbij criteria als innovatief denken en handelen, efficiëntie, doeltreffendheid en kostenbesparend werken in harmonie met de centrale overheid en de private sector, de boventoon voeren. Onderschat DLGP-methodologie niet, die al 12 jaar wordt toegepast en nimmer is een project mislukt", stelde Ahmadali.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May