Wangsabesari proclameert zondag 'Nieuwe Stijl KTPI'
11 Oct 2014, 14:20
foto
Oesman Wangsabesari


Assembleelid Oesman Wangsabesari, die ondervoorzitter is van de KTPI, proclameert zondag 'de Sociaal Democratische en Nationale Politieke Organisatie Nieuwe Stijl KTPI'. De politicus zegt aan Starnieuws dat deze stap nodig is omdat ondanks de verzoeningspoging de meningsverschillen, met het bestuur onder leiding van Willy Soemita, zijn gebleven.

Nieuwe Stijl KTPI is het ook niet eens met de koers die KTPI is opgegaan door samen te werken met het Nieuw Front, Pertjajah Luhur en BEP. "Wij zijn deel van de Mega Combinatie en het is moeilijk om tegelijk een intentieverklaring met de oppositie te tekenen", legt Wangsabesari uit.

Refano Wongsoredjo, die net als Wangsabesari gekozen is op voordracht van de KTPI, is al jarenlang niet meer actief in de partij. Wangsabesari zegt dat Nieuwe Stijl KTPI de ideologische ondersteuning heeft van Wongsoredjo, maar hij heeft gevraagd om voorlopig niet opgenomen te worden in het hoofdbestuur.

"We hebben aangekondigd dat wij een eigen partij zouden oprichten. Intussen zijn de statuten goedgekeurd door de president. Nu zijn we zover om de partij te proclameren", deelt Wangsabesari mee. Hij zegt bereid te zijn om met KTPI samen te werken, maar dan op basis van gelijkwaardigheid. De politicus verwacht dat na de oprichting ook een formeel gesprek gevoerd zal worden met de Mega Combinatie voor verdere samenwerking.

De nieuwe partij wordt zondag om 12.00 uur geproclameerd in het Tamaredjo Sport Bond Complex aan de Hadji Idin Soemitaweg in Commewijne.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May