Twee jeugdige dammers naar U-12 WK dammen in Estland
10 Oct 2014, 14:00
foto
U-12 damkampioen Quincy Ngawikromo en semikampioen Phavankoemar Basdewsingh.


De Surinaamse Dambond vaardigt voor het eerst twee spelers en een begeleider af naar de Wereldkampioenschappen Dammen voor spelers onder 12 jaar, de 'Mini-Cadets & hopes World Championships' in Estland. Het gaat om de U-12 kampioen van Suriname, Quincy Ngawikromo (11) uit het district Nickerie en de semikampioen, Phavankoemar Basdewsingh (11) uit Wanica.

De begeleider, Hemradjsingh Basdewsing, is tevens vader van Phavankoemar en bestuurslid van de Jongeren Federatie Wanica (Jofewa), waar zijn zoon de damkunst heeft geleerd. Quincy komt uit voor de damschool 'Jeugd Nickerie', waar Naresh Raghoe de trainer van is.

Phavankoemar werd in 2010 kampioen bij de U-12, maar moest in 2012 zijn meerdere erkennen in Quincy. Vorig jaar werd Quincy semikampioen in de U-12 klasse. Van het jaar is Quincy wederom kampioen geworden van de U-12 klasse.

Het toernooi in Estland zal worden gehouden van 25 oktober tot en met 1 november. De spelers vertrekken vandaag samen met hun begeleider naar Nederland, waar ze twee weken voorafgaand aan het toernooi getraind zullen worden door de Nederlandse internationale grootmeesters, onder wie ook Eduard Autar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May