Laatkomers gaan tekeer bij afdeling Vervoer Minov
07 Oct 2014, 01:00
foto
Enorme drukte op het hoofdkantoor van het Minov maandag.


Niet alleen op het hoofdkwartier van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) aan de Kaffiludinstraat ging het er op de eerste schooldag chaotisch aan toe. Ook op de afdeling Vervoer aan de Jessurunstraat hadden ambtenaren, zoals jaarlijks het geval is, hun rust niet. Het was een drukte van jewelste waarbij scheldkanonnades niet uitbleven.

Ook kostte het medewerkers veel moeite om de grote groep laatkomers voor de registratie van schoolbusvervoer in alle rust te kunnen helpen. Er was slechts een kleine groep scholieren die pas maandag een school toegewezen heeft gekregen. Een groot deel was genoodzaakt om zich direct aan te melden bij het Minov.

Starnieuws verneemt dat in de ochtenduren de werkzaamheden zelfs werden gestaakt, omdat niemand op zijn beurt wilde wachten. Uiteindelijk werden er, voor een ordelijk verloop, nummers verstrekt. Rond vijf uur, toen de medewerkers eindelijk de deuren voor de dag achter zich konden dichttrekken, waren ongeveer driehonderd personen geregistreerd. De verwachting is dat zich ook dinsdag tientallen personen zullen aanmelden om in aanmerking te komen voor schoolbustransport.

De afdeling Vervoer registreert leerlingen van niet alleen de basisschool, maar ook scholieren van het voortgezet onderwijs op junioren- en seniorenniveau en avondschool studenten. Personen die niet alle documenten in hun bezit hadden moeten dinsdag terugkomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May