Zesdeklassers binnenland worden opgepept voor toets
08 Jul 2014, 02:00
foto
Zesdeklassers luisteren aandachtig naar Emmy Hart.


Zesdeklassers uit de dorpen Abenaston, Kajapatie, Amakakondre en Pokigron worden opgepept om goed gemotiveerd deel te nemen aan de toets die op 16 juli begint. Afgelopen weekend heeft de stichting Ko I Sa Bόό een motivatieactiviteit gehouden voor 24 scholieren uit twee dorpen. Volgend weekend worden 38 leerlingen verwacht uit Kajapatie en Pokigron.


De motivatie activiteit vindt plaats in het vakantieoord Ko I Sa Bόό dat aan de overkant van Abenaston ligt, tussen de dorpen Amakakondre en Kajapatie. De stichting wil met dit jaarlijks terugkerende project iets terugdoen voor de gemeenschap, in het bijzonder de kinderen. Dit jaar is de school van Pokigron toegevoegd, omdat die interesse getoond heeft. Omdat de groep groter is geworden, is er gekozen voor twee weekenden.

Het weekend voor de zesdeklassers uit Abenaston en Amakakondre is gestart met de sessie Faalangst die verzorgd wordt door Erna Aviankoi, social life skills trainer bij Cocon samen met Winston Roseval consultant en Social life skills trainer/project coördinator Mi Tamara bij Cocon. Op de zaterdag waren het sessies over het nut van studeren, je eigen identiteit kennen, depressie, motivatie speeches van Herman Jintie verpleegkundig directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname. De leerlingen werden ook toegesproken door Emmy Hart, directeur van stichting Rumas over Peer Pressure, Grasella Jozefzoon, jurist en seksuele voorlichter hiv/aids & tienerzwangerschap, Ingrid Corinde, voorlichter en penningmeester van stichting Ko I Sa Bόό en Walter Huur bouwkundige, tevens voorzitter van de stichting Ko I Sa Bόό.

Zondag is de motivatiebijeenkomst afgesloten met een Quiz (vakken als Aardrijkskunde, Geschiedenis, Algemene Taalkennis, Redactie en Hoofdrekenen). Naast het volgen van de sessies hebben de leerlingen ook vrije tijd gehad om in de koele kreek van het vakantieoord te zwemmen. De scholieren hebben aan het eind aangegeven dat zij het leerrijk hebben ervaren en serieuzer naar de toets zullen gaan met als slogan die ze van Emmy Hart geleerd hebben: “Wij willen het, Kunnen het en zullen het Doen".

De best geslaagden zullen net als die van 2013 een beurs krijgen. Het is de zesdeklassers ook duidelijk gemaakt dat de beurs stopt bij zwangerschap en het overdoen van een klas. Huur hoopt dat dit motivatieweekend van 2014 ook goede resultaten zal opleveren net als dat van vorig jaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May